Hier is dan mijn eerste post over koken.. zoals jullie
al wel weten ben ik dol op koken! Daarom krijgen jullie vanaf nu te zien wat ik
heb gekookt!
Ik ben dol op de Aziatische keuken. Er zijn zulke lekkere
gerechten te maken, met veel kruiden, waar ik ook dol op ben! Vandaag heb ik de
Indonesische Rendang gemaakt! Hier volgt het recept;
Ingrediƫnten voor 4 personen
500 gr rundvlees
2/3 tenen knoflook gehakt
2 uien gehakt
1 theelepel loas (gemberpoeder)
1 theelepel komijn
1 eetlepel sambal
1 theelepel kurkuma
2 blaadjes laurier
1 stengel sereh geplet
3 cm verse gember
400 ml kokosmelk
Zout
How to do
-
Snij het rundvlees in kleine blokjes en bak het
in olijfolie aan
-
Voeg het gehakte knoflook, gesnipperde uit, sambal
en alle andere specerijen toe
-
Bak het goed aan met het rundvlees. Door
verhitting komen de smaken vrij
-
Voeg de kokosmelk, laurier, gekneusde sereh en
de verse gember toe
-
Laat het 2,5 uur zachtjes stoven
-
Breng het op smaak met zout. Haal de laurier, sereh
en verse gember voor het serveren eruit. Serveer het eventueel met
aardappelpuree
Eet smakelijk!:)
Mijn mening over de Indonesische Rendang: het is heerlijk
om alle kruiden samen te proeven. Dit maakt het vlees lekkerder. Ook omdat ze
2,5 uur samen hebben zitten stoven. Met aardappelpuree is het ook heerlijk
samen!:)
Bron recept; uitpaulineskeuken.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten