dinsdag 25 februari 2014

MyKitchen: Indonesische Rendang

Hier is dan mijn eerste post over koken.. zoals jullie al wel weten ben ik dol op koken! Daarom krijgen jullie vanaf nu te zien wat ik heb gekookt!

Ik ben dol op de Aziatische keuken. Er zijn zulke lekkere gerechten te maken, met veel kruiden, waar ik ook dol op ben! Vandaag heb ik de Indonesische Rendang gemaakt! Hier volgt het recept;

Ingrediƫnten voor 4 personen
500 gr rundvlees
2/3 tenen knoflook gehakt
2 uien gehakt
1 theelepel loas (gemberpoeder)
1 theelepel komijn
1 eetlepel sambal
1 theelepel kurkuma
2 blaadjes laurier
1 stengel sereh geplet
3 cm verse gember
400 ml kokosmelk
Zout

How to do
-          Snij het rundvlees in kleine blokjes en bak het in olijfolie aan
-          Voeg het gehakte knoflook, gesnipperde uit, sambal en alle andere specerijen toe
-          Bak het goed aan met het rundvlees. Door verhitting komen de smaken vrij
-          Voeg de kokosmelk, laurier, gekneusde sereh en de verse gember toe
-          Laat het 2,5 uur zachtjes stoven
-          Breng het op smaak met zout. Haal de laurier, sereh en verse gember voor het serveren eruit. Serveer het eventueel met aardappelpuree
Eet smakelijk!:)


Mijn mening over de Indonesische Rendang: het is heerlijk om alle kruiden samen te proeven. Dit maakt het vlees lekkerder. Ook omdat ze 2,5 uur samen hebben zitten stoven. Met aardappelpuree is het ook heerlijk samen!:)


Bron recept; uitpaulineskeuken.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten